top of page
_W2A8625_edited.jpg

Maria Leijonhufvud
Motionär

TRÄNA & SPELA

HEM > Träna & Spela

Här finns något för alla

Åkersberga Tennisklubb är en av de största tennisklubbarna i Sverige.

Över 400 barn, unga och vuxna går igenom våra tränarledda verksamheter varje år och i tennishallen är det oftast hög beläggning. Vårt mål är att kunna erbjuda något för alla kategorier av motionärer, spelare och barn. 

Mycket av vår filosofi för barn och unga bygger på det vi kallar Systematisk träning, som du kan läsa mer om här nedan. I övrigt hoppas vi att du ska finna det du söker på sajten.

Välkommen!

_W2A8625_edited.jpg
_W2A7612_edited.jpg
_W2A2684.jpg
_W2A1740.jpg

HEM > Träna & Spela > Systematisk träning

Metodisk träning för trygg utveckling

ÅTK arbetar metodiskt med att utveckla barn i tennis. Vi bygger vår modell på kända fakta som är välanvänd både nationellt som internationellt.

Vi har valt att presentera det i två olika former. En övergripande som vi kallar för "ÅTK´s utvecklingstrappa". För att läsa mer om ÅTK´s utvecklingstrappa se här.

Här kan du hitta mer detaljerad info om ÅTK´s systematiska träningsupplägg se här.

_W2A8625_edited.jpg
_W2A1769.jpg
_W2A1758.jpg
_W2A1761.jpg

HEM > Träna & Spela > Barn 4-12 år

Mycket för de minsta

Klubben har en omfattande verksamhet för de allra minsta. Tennisskola, flera camp och läger årligen och förstås tennisbussen för skolbarn från sex år och uppåt. För de allra minsta är det viktigt att tennisen i första hand är lek och gemenskap, men med tiden kan det utvecklas till ett mer seriöst intresse för att tävla och utvecklas. Hur vi ser på det kan du läsa mer om i våra dokument Utvecklingstrappan och Systematisk träning.

Övriga möjligheter ser du i listan här till vänster.

_W2A8625_edited.jpg
_W2A7540.jpg
_W2A9756.jpg
_W2A1869.jpg

HEM > Träna & Spela > Juniorer

Juniorer

Oavsett ålder, nivå och erfarenhet erbjuder vi möjligheter till spel, träning och utveckling. För dig som är junior kan du antingen bara testa och kolla om du gillar det, spela nån gång i veckan för att det är kul eller undersöka hur långt du skulle kunna utvecklas och gå som tennisspelare.

Under skolloven finns möjligheter att pröva på både matchspel i tävlingar eller läger för mer intensivt spelande och för att hitta sin egen plats och nivå. 

Våra tränare finns till för alla juniorer och de hjälper dig att hitta rätt nivå och plats för dig. 

_W2A8625_edited.jpg
_W2A7913.jpg
_W2A9006.jpg
_W2A8869.jpg

LÄS MER

> Kurser

> Tävlingar

> Resor

> Mer för vuxna

Vuxna

Tennis är en idrott och motionsform som förlänger livet. Det finns det faktiskt vetenskapliga belägg för. Googla på "Tennis förlänger livet" kommer du att hitta många artiklar i ämnet.

Det är vår ambition att erbjuda ett livslångt spelande för alla grupper och det är också därför vi har ett stort och brett utbud med spel för vuxna; kurser, gruppspel, resor, abonnemang, privatlektioner etc...

 

Regelbundet spelar ungefär 400 vuxna i klubbens verksamhet.

_W2A8625_edited.jpg
_W2A8805.jpg
_W2A8996.jpg
_W2A8753.jpg

HEM > Träna & Spela > Seniorer

Träning och spel för seniorer

Eftersom tennis är en livslång idrott, är det också viktigt för oss att erbjuda möjligheter för dig som är lite äldre och kanske också pensionär. Just nu finns både spel-, tränings- och möjligheter till matchspel.

I listan till vänster kan du läsa mer och få veta hur du anmäler dig.

bottom of page