top of page
  • thomas81546

KM-Veckan en dundersuccé!

Med nästan 190 spelare fördelade på 19 olika klasser blev årets klubbmästerskap inget annat än en succé. Och det var en efterlängtad sådan eftersom pandemin satt sparlåga på tävlingen under flera år.

- Vi är supernöjda, säger klubbchefen Erik Carlbom. Det är så viktigt för att stärka klubbkänslan och ge medlemmarna möjlighet att känna på tävlingstennis under trygga former.

Om du direkt vill kolla alla resultat, kan du göra det här.

Årets klubbmästerskap spelades med delvis nya format. Både för de yngre och äldre kördes format med många korta matcher varvat med social samvaro. Mellan den 12 och 15 januari korades totalt 14 mästare i mästerskapsklasserna och intresset var särskilt stort hos vuxna motionärer.

Veteran-KM 60+

De äldsta spelade dubbel-matcher under torsdagens förmiddag. Totalt 25 spelare genomförde korta dubbelmatcher med olika partners mellan kl 9 och 13. Alla fick spela sex matcher vardera och den individuella spelare som samlat flest gem, korades till mästare.

Däremellan var det buffé och mingel och hela förmiddagen blev en fin blandning mellan umgänge och tennis.

Anders Hammar och Christer Jansson delade på förstapriset.

Jonas Hyppel blev tvåa och Agneta Jurander trea.

Barn och Ungdomar

Lördagen den 14 januari var det dags för barn och ungdomar mellan sex och 13 år. Totalt spelades 142 korta matcher under dagen. För att så många som möjligt skulle få spela så mycket som möjligt och vinna så mycket som möjligt.

Sammanlagt 55 barn fördelades på klasserna Röd för 6 till 8-åringar, Orange för 8-10-åringar och Grön för 9-13-åringar. Alla fick saft och bullar och runt hundra personer fanns i publiken under dagen.

De röda och oranga spelarna fick medaljer och i gröna klassen korades en segrare: Bianca Hertzberg. Oscar Saidra kom på andra plats och Anna-Maria Starukh och William Östmark delade på tredje pris.

Renodlade tävlingsklasser

Totalt 115 deltagare spelade 121 matcher fördelade på fjorton mästerskapsklasser. Det är ett bra facit. Och årets mästare är förstås Patrik Evers som vann både singelklassen som dubbelklassen för Herrar A. Nedan är några av resultaten. Vill du ha alla mästarna, klicka här.

Herrar A dubbel: Magnus Augustinsson & Patrik Evers

Herrar A singel: Patrik Evers

Damer A dubbel: Maria Hyborn & Marie Hydebrink

Damer A singel: Olivia Roosing