top of page
_W2A8625_edited.jpg
_W2A9756.jpg

JUNIORER

HEM Juniorer

Juniorer

Juniorer och ungdomar är förstås en viktig grupp för klubben eftersom det är dom som är vår framtid. Vår ambition är att tennisens skall kunna bli ett livslångt intresse och att det ska bidra till att unga människor får en meningsfull fritid, inte bara för sig själv utan också tillsammans med andra. 

Junior är man mellan 11-18 år och totalt deltar mellan 350 och 400 juniorer i vår verksamhet. Alla är välkomna. Oavsett nivå, kunskaper eller ambitionsnivå. Vill du veta mer om vår filosofi kring träning och utveckling, läs gärna mer i dokumenten Utvecklingstrappan och Systematisk träning.

_W2A8625_edited.jpg
_W2A7540.jpg
_W2A2185.jpg
_W2A1869.jpg

LÄS MER & ANMÄL

 

> Gul tennisskola (11-18 år)

HEM > Juniorer > Tennisskola

Tennisskola juniorer

När du är junior spelar du på fullstor bana med hårda bollar. I vår tennisskola finns såväl erfarna, satsande juniorer som nybörjare och alla är lika välkomna. Vi anpassar tennisskolan efter spelnivå och åldrar och spel sker minst en gång i veckan. Ibland mer i mån av plats.

Tennisskola för juniorer följer skolåret och börjar därför i september och pågår fram till slutet av maj. Mer information och anmälan kan du göra om du klickar på länken här till vänster.

_W2A8625_edited.jpg
_W2A3559.jpg
_W2A9882.jpg
_W2A7142.jpg

LÄS MER

> ICA Sport Camp

> Påskläger

> Sommarläger

HEM > Juniorer > Tennisläger

Tennisläger juniorer

Som komplement till den ordinarie verksamheten arrangeras varje år flera läger. Lägren är i huvudsak till för barn och ungdomar mellan 7 och 14 år och ska ses som en möjlighet för ungdomar att få en liten extra skjuts i sin utveckling eftersom det är mer intensivt och med mycket mer tid tillsammans med tränare. Ett av de mest populära lägren är ICA Kvantum Sportscamp, som arrangeras för 18:e året i rad. Där utövas ett tiotal olika sporter och det är en bra möjlighet för många att hitta just sin sport.
Lägren är alltid förlagda på skolloven och är dagläget, utan övernattningar. 

_W2A8625_edited.jpg
_W2A0082.jpg
_W2A2684.jpg
_W2A9935.jpg

LÄS MER & ANMÄL

> ICA Kvantum Cup

> Next Generation Cup

> Nordea Nordic Cup

> Seriespel

> Klubbmästerskap

> Spelarlicens

OBSERVERA

Några av ovanstående länkar leder till en sida där du själv behöver söka den tävling du är ute efter. Skriv bara in namnet i sökrutan du får upp, så ska du komma rätt.

HEM > Juniorer > Tävlingsspel

Tävlingsspel juniorer

Som junior kan man tävla på klubb-, regional eller nationell nivå, allt beroende på vilken spelnivå man befinner sig på. Våra tränare hjälper till att definiera rätt nivå och guidar till vilka tävlingar som kan passa bäst för dig just nu. 

ÅTK arrangerar flera tävlingar sanktionerade av Svenska Tennisförbundet. Det här tävlingar som främst samlar deltagare från Stockholmsregionen, men också från övriga delar av landet. Klasserna är många i varje tävling, och är lika många för både flickor och pojkar. I de yngre klasserna är tävlingarna indelade pool-spel för 10-åringar och A, B och C-klass för 12-åringar.

ICA Kvantum Cup är en breddtävling som spelas på sportlovet.

Next Generation Cup (tidigare Kalle Anka Cup) är ett regionkval för spelare 11-15 år. Sverigefinalen avgörs i Båstad.

I Nordea Junior Cup ingår vissa klasser i Stockholm Junior Tour.

Gruppspel är tävlingar för den mindre erfarne tennisskole-eleven som tycker det är kul att spela matcher mot andra i klubben.

Regionala och nationella tävlingar kräver något som kallas spelarlicens, vilket du söker via Svenska Tennisförbundets sida. Länk hittar du här till vänster.

Klubbtävlingar kräver ingen spelarlicens, förutom Klubbmästerskap.

bottom of page