top of page
_W2A8625_edited.jpg
  • thomas81546

Många ville göra som Robin

Uppdaterat: 21 feb. 2023

Den tolfte februari inleddes samarbetet med AIM-X, världsledande fystränare inom tennisen. Företaget, som grundats och drivs av bl a Ali Gehlem, kom till klubben för att screena våra tävlingsjuniorer och övriga medlemmar som anmält sig.


Totalt 17 deltagare deltog i testen som genomfördes och de bestod av:

Kast - Uthållighet - Explosivitet/Löpning - Rotation


Längre fram i vår sker nästa testomgång och alla resultat kommer att följas upp individuellt så förbättringar kan ske till nästa gång.


Ali Gehlem är kanske mest känd för sitt samarbete med Robin Söderling. Ali började jobba med Robin när han efter en skada hade fallit från 30:e plats på världsrankingen till 80:e plats. Genom en oslagbar vilja, hårt arbete och Alis träningsprogram lyckades han sedan klättra upp till att vara rankad som den fjärde bästa tennisspelaren i världen.


AIM-X är ett företag som screenat och testat hundratals tennisspelare och som utifrån den datan skapat träningsprogram särskilt anpassat efter de villkor och förutsättningar som gäller inom tennisen och för en individuell spelare. Bland annat tittar de på rörlighet, explosivitet, uthållighet och styrka kopplat till tennisfärdigheter.


I samband med detta fanns också möjlighet att träffa vår nya fysioterapeut, Anse Sjölin, från företaget Intomotion. Hon kommer att finnas på plats hos oss en förmiddag varannan vecka framöver och hos henne kan du bland annat boka in behandlingar.

84 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page