top of page
_W2A8625_edited.jpg
  • erik6551

ÅTK en del av Svensk Tennis spelarutvecklingsprojekt röd-orange-grön!


Under våren 2023 startade Svenska Tennisförbundet en nationell satsning på spelarutveckling i spelnivåerna röd – orange – grön tennisskola. Ett projekt som involverat i stort sett hela tennissverige med mål att få fler barn att snabbare nå utveckling i tennis genom ett lustfyllt lärande och genom det få fler att fortsätta länge med sporten. I och med höstterminens start är vi nu igång med projektet.

Åkersberga Tennisklubb (ÅTK) har anslutit sig till projektet vilket innebär att vi också ställt oss positiva till att utveckla vår röda tennisskola i linje med den beskrivning.


Då ÅTK tillsammans med övriga tennissverige också kommit överens om att få fler barn att spela mer tennis kommer klubben arrangera extra aktiviteter under hösten och våren för ALLA barn som deltar i röd tennisskola (även tennisbussen räknas till röd tennisskola). Dessa aktiviteter kommer att ha lite olika inriktningar och bestå av exempelvis;

- Vit, lila eller röda matchspel beroende på vilken nivå ditt barn befinner sig på.

- Torsdags tennis kl. 17-18. Tränare har dukat upp med bollar och nät där du som förälder tillsammans med ditt och andras barn spelar spontant under en timme. Varje torsdag och här krävs föranmälan.

- Fredagsmys kl. 17-18 ca: 5 tillfällen per termin. Föräldrar håller i spontantennis under en timme med avslutande mys i kafeterian. Föranmälan krävs.

- Matchspelskvällar. Under terminen kommer det att hållas i vit, lila och röd boll-matchspel. Din tränare bjuder in till tillfällena beroende på vilken nivå du spelar.

- SO-touren. I Stockholm kan du som spelar med röd boll på minitennisnät även spela SO-tour tävlingar i andra klubbar. Korta tävlingar om ca: 3 timmar där alla får pris samt saft och bulle.


Här kan du läsa mer om spelarutvecklingsprojektet

Spelutveckling rod orange gron-low4
.pdf
Ladda ner PDF • 422KB

54 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page